zaterdag 28 november 2009

Een reactie op de posts van NUJIJ

http://www.nujij.nl/nederlands-onderwijs-is-een-schending-van-de.7112146.lynkx

Ik Mag daar zelf niet meer posten van de redactie. Eerst omdat ze me verboden het woord nazi te gebruiken waar het de staat Israel betrof en Geert Wilders. Daarna werd het geschil bijgelegd en kreeg ik accuut een ban omdat ik Nujij een verzamelplaats voor extreem rechtse ideëen noemde

maar daar gaat het even niet over; ik heb daar dus een ban en ik reageer even op een van mijn eigen schrijfsels.

uiteraard is dit de beste:
Redactie, kunt dit onzinnige onderwerp afsluiten? Graag!!!!!

Iemand die discussie wenst te bannen.
Iemand die zegt dat iets wat niet in zijn/haar straatje past ge cencureerd dient te worden.
Schitterend !

Hier iemand die er niks van begrijpt, meneer deweb...een nujijveteraan


In feite staat er ook in de grondwet als ik me niet vergis dat ieder kind recht heeft om te leren en naar school te gaan. En er is zelfs geregeld dat men vrij is te kiezen naar wat voor school. Of dat nou een lomschool is, een gewone school of Iederwijs. En ja, het is verplicht...dat heeft zo zijn voor-en nadelen. En sommige mensen hebben daar schijnbaar een enorm groot probleem mee als ik het allemaal zo lees.

Beste Deweb. De grondwet?
het gaat om de rechten van de mens! Jou idee dat we maar even aan mensenrechtensching zouden moeten doen omdat het voor die mensen hun eigen bestwil is is een drogreden die in irak meer mensen heeft dood gemaakt dan onder het regime van pol pot, ook iemand die mensenrechten schond voor hun eigen bestwil.
Je hebt op geen enkele basis het recht anderen tot iets te dwingen.
Ook niet voor hun eigen bestwil (en die discussie wil ik best aangaan met betrekking tot het onderwijs want het is om te huilen maar dat is een andere discussie; stel je zou wel iets leren op die instituten dan heb je nog steeds niet het recht om mensen daartoe te verplichten) wat geeft een mens het recht te bepalen wat goed voor ze is?

Hier een reactie van iemand die denkt dat ik tegen educatie ben

Inderdaad school afschaffen en Kinderen vanaf hun 12e weer 40 uur per week laten werken .... uuuh

Meneer
lees even goed.. ik zei: Ik zie educatie als een fundamenteel recht.
Echter dat moet komen vanuit het individu zelf. De school dient een plek te zijn waar jonge mensen op vrijwillige basis kennis tot zich te nemen.
Een leraar dient een leraar te zijn, niet een dictator. Een leraar moet de leerling helpen in het vergaren van kennis. Op geen enkele manier heeft een leraar het recht deze persoon te straffen.
Geen motivatie = slechte leraar, ergo, schande voor zijn vak.(waarmee ik tegelijk wil aangeven dat ik goede leraren zeer waardeer)

16 dagen geleden door Harrie van Kempen
Zeer slechte onderbouwing omdat de Onderwijswet wel degelijk dingen verplicht, en terecht. Zulk soort jaren zestig/zeventig (vorige eeuw)-denken heeft al genoeg ellende veroorzaak

Yep kerel

dat soort slechte educatie heeft dit soort idiote reacties veroorzaakt
ik onderbouw niet eens wat
ik benoem de feiten
ik heb bewust wat rechten van de mens niet benoemd; marteling bijvoorbeeld omdat het subjectief is of iemand school als marteling heeft ervaren.
Ik heb me juist gehouden aan de feiten.
Niemand kan dat ontkennen.
De belediging die velen voelen heeft duidelijk te maken met conventies en de angst dat erkennen dat ze zelf genaaid zijn en hun eigen kroost min of meer mishandelen te vreselijk is om te erkennen. Terrecht !

16 dagen geleden door :-D
nu al blijken veel jongeren een cultuurshock te beleven als ze de arbeidsmarkt betreden.
Dan blijkt opeens dat de echte wereld toch iets in elkaar zit dan hun jeugdcultuur met alleen rechten en inspraak. Het duurt vaak even voordat ze er achter komen dat ze geen donder weten en geen donder te vertellen hebben en dat je jezelf moet bewijzen voordat je de credits krijgt.
Ik heb talloze tenenkrommende voorbeelden gezien. Gelukkig zijn er ook een hoop jongeren die het wel gelijk goed oppakken.

Elk weldenkend mens beleeft een cultuurshock .
'Volwassenen' maken jonge mensen wijs dat school een noodzaak is en dat ze daarna vrij zullen zijn als ze de arbeidsmarkt betreden.
Dat is smerige propaganda om te zorgen dat ze gemotiveerd blijven.

35
alternatypje3 16 dagen geleden door alternatypje3
[quote]
art. 4: verbod op slavernij en dwangarbeid

Dit spreekt voor zich. Op scholen moet je arbeid verrichten onder dwang. Slavernij valt ook te onderbouwen. Je krijgt geen vergoeding en bent verplicht deze arbeid te verrichten. Wegens de leerplicht ben je feitelijk het bezit van de staat die we kunnen zien als een slavendrijver. [/quote]

kun je dit iets meer onderbouwen...waaruit blijkt namelijk scholen arbeid verplichten onder dwang? Volgens mij als puntje bij paaltje komt hoef/moet je als individu niets hoor.
Wat voor onderbouwing heb je precies nodig?
Je hoeft niks? Als je niks wil doen krijg je straf en als je niet wil komen krijgen tegenwoordig je ouders zelfs straf. Ik kreeg vroeger zelfs nog een ram op mn bek van de leraar. Gelukkig gebeurt dat nu niet meer maar straf krijg je. Je MOET daar dingen doen je MOET daar zijn. En als je dat niet doet krijg je straf. Straf die je niet mag krijgen omdat je geen misdaad begaan hebt. Het is niet misdadig om geen zin te hebben om opdrachten te maken uit boeken. Het is al helemaal niet misdadig om ergens niet heen te gaan waar je geen zin in hebt. In de grote mensenwereld zouden dat soort zaken op zn hoogst voor verstoorde zakenrelaties zorgen.

54
jawelloor 16 dagen geleden door willemarin
Al diegenen die
het eens zijn met dit draadje:
ZE MOESTEN ZICH DOOD SCHAMEN.
Nergens op de wereld is het onderwijs zó goed en zo' goedkoop als hier.
Werkelijk.
Wat wil dat compleet achterlijk, ongeschoold, en dom volk nog méér.
Géén onderwijs?
Bewust?
Dan ook geen ene cent van de overheid, dus géén ww, géén wao, en géén aow.

dame, er is niemand die zegt dat mensen kennis ontzegt dient te worden. Daar gaat het niet over. Iedereen moet de grootste toegang hebben tot onze collectieve kennis. Je mag mensen niet behandelen als criminelen.
16 dagen geleden door willemarin
Aan de redactie van NUJIJ.
Sorry mensen, maar wordt het niet eens tijd dat jullie mensen die apert niet goed wijs zijn( zoals de nanochipfreaks inzake vaccins, en ook dit weer inzake onderwijs) bij voorbaat een beetje censureren?
Het is zo zonde van de tijd en de energie die normale mensen moeten investeren om het allemaal weer te ontkrachten.

daarvoor is de NUNIET knop
dat is al censuur genoeg lijkt me zo
dit artikel vonden 20 mensen belangrijk genoeg en een zooi anonieme mensen vonden dat het niet gelezen mocht worden
de redactie van nujij komt je wat dat betreft netjes tegemoet

60
Stella Starlight 15 dagen geleden door Stella Starlight
Ik geef al 11 jaar les, en ik maak zelden sportblessures mee. Want onder blessures versta ik een klacht die na de gymles nog niet over is. Dus even pijn omdat je valt, of een bal in je buik krijgt is m.i. geen sportblessure.
Ik heb meer verwondingen op school búiten de gymzaal meegemaakt: gebroken teen, gebroken arm, flauwvallen, gat in hoofd, tanden door de lip, uitgescheurde lip.... Maar in die elf jaar nooit meer dan een licht verstuikte enkel tijdens gymlessen van mij en mijn 20 collega's...
Dus sport op school verbieden vanwege een 'veelheid' aan sportblessures, slaat als een tang op een varken. Kan me niet schelen wat onderzoeken zeggen, ik kijk naar échte ervaringen ;-)
nou en ...het gaat niet over sport an sich
je mag een mens niet verplichten tot het nemen van fysieke risico's
als iemand met genot op turnen wil zitten is dat die persoons goed recht, die neemt die risico's van blessures voor lief.
Je kunt echter niet iemand dwingen dat te doen.
Of zal ik jou eens vertellen dat je je 1000 keer moet opdrukken voor je eigen bestwil op straffe van detentie?
Je zou naar de rechter stappen als je me niet een dreun op mn smoel had gegeven.

4 opmerkingen:

 1. Ik ben ook geband op NuJij. Omdat ik iets deed wat "een beetje flauw" was, aldus de mail van de redactie.

  Lijkt me een uitstekende reden om iemand te bannen! Goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik las elders dat er daar net toevallig een bangolf van grote proporties bezig geweest is.
  Maar ik heb dit niet geschreven wegens mijn ban.
  Ik wilde de posters daar gewoon van repliek dienen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de tekst ff wit gemaakt voor degenen die het onduidelijk vonden. :-)

  Groetjes,
  - Steneres

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken het, het van repliek willen dienen. Ik heb mijn hele website opgericht speciaal vanwege de nujij "moderatie". Lekker zeggen wat ik wil zonder nujij censuur.

  BeantwoordenVerwijderen