donderdag 26 augustus 2010

Oplossing Limbodebat en Romavraagstuk


Zie hier mijn oplossing voor twee lastige problemen. Ten eerste heb ik al geschreven over het Limbo-debat; de Limburger vormt een nationaal probleem; zo willen de Limburgers graag dat heel Nederland 'hun Wilders' omarmd omdat ze een frustratie hebben over de haagse politiek. Eerder op dit blog heb ik al duidelijk gemaakt waarom we min of meer de keutel van Nederland beter kunnen afstoten. Dat ik niet de enige ben die dit helder inzicht heeft blijkt uit uit deze site .

We hebben alleen een groter vraagstuk in Europa. Er leeft hier een volk dat de holocaust ook heeft moeten meemaken de Roma of Sinti ...en ach...zoveel termen dat ik me beperk tot Roma om al die mensen die ook bekend staan als zigeuners te benoemen. Deze mensen zijn vervolgd door de eeuwen heen en nog steeds is het in Oost-Europa compleet normaal deze mensen ongeveer te zien als rechteloos. Ik kan daar nu een heel verhaal over schrijven maar waarom die moeite doen als een dame dat hier perfect uitlegt.

Hoe hebben we iets dergelijks indertijd opgelost met de Joden; we gaven ze Israƫl.
Dus het lijkt me meer dan logisch dat we dan de Roma ook een stuk land geven waar we zelf toch niet als teveel mee doen. Limburg is daarom ideaal gezien we er zelf ook alleen maar gezanik van hebben. De oorspronkelijke bewoners krijgen gewoon eerlijk de helft van het land en zelf een stukje van Maastricht, de Roma zullen zich thuis voelen in dit typisch Europese glooiende landschap waar , elke Nederlander kan dit beamen, het fijn toeven is met je sleurhut.

Nu zult u zich afvragen; vanwaar deze geografische verdeling.
Ten eerste is het van belang dat een groot deel van de Roma graag nomadisch leven dus de optimale lengte is benut. Ten tweede krijgen zij de rivier de maas (de Limburgers hebben nog steeds uitstekende verbindingen met deze rivier), een nieuw volk verdient een zeehaven en dat heeft Limburg helaas niet ; de maas is een nette compensatie en daarbij is het een natuurlijke trekroute; het geeft het nieuwe volk ook de mogelijkheid om als nieuwe natie een handelsnetwerk op te bouwen met de buurlanden.

Waarom Venlo gegeven wordt aan de Roma en niet aan Wilders wiens thuisland het is; Wilders als geen ander zal dit begrijpen, dit behoeft verder geen uitleg.Geen opmerkingen:

Een reactie posten