dinsdag 27 juli 2010

Over ReligieHoe zit het wanneer je geen agnost bent en geen atheïst en toch niet een man bent van Allah, Christus of Quetzalcaotl?
Kijk de Atheïst is de meest fundamentalistische radicaal in mijn direkte omgeving; het is meestal een persoon dat ander veroordeeld om hun geloof op basis van bepaalde zaken die volgens hem inherent zijn aan die religie. Om even niet te generaliseren; de meeste atheïsten zien hun geloof als absoluut en ze hebben vaak (op internetfora vooral) de neiging om eenieder die een andere religie aanhangen de mond te willen snoeren; vaak gebruiken ze daarbij argumenten dat alle oorlogen de schuld zijn van religie.
Dom gelul; er is geen grote oorlog op basis van religie geweest; de kruistochten waren alles behalve religieus . Het gaat immer om macht. Als tegenwerping zou je zelfs kunnen stellen dat de machinale regimes van de 20e eeuw juist Atheïstisch gemotiveerd waren.
Zelfs de kapitalistische genocides die tijdens mijn leven gebeuren in naam van God gaan niet over religie die gaan puur en alleen over macht.
Religie is een middel geweest in duizenden oorlogen maar nooit het doel.
Je bemerkt ook dat de hele vorm van grote religies bedoeld is om de gelovige tot slaaf te maken.
Het gehele concept dat juist belangrijk is in Wereldreligies; het hiernamaals (en vergeet hier de zogenaamde 'vredige religies' als het Boeddhisme niet) die er van uitgaan dat we DIT leven even moeten lijden om daarna eeuwig te kunnen vreten, neuken en harpspelen. Dat is precies wat je ouders vroeger zeiden als je liep te zeuren; "later als je groot bent"
Ja Juist
Later als je dood bent dus
Vandaar ook de referentie aan Goden of Godinnen als "vader" of "moeder"
Nogal onverantwoordelijk, geeft je een excuus om het te verkloten voor de rijken.
Persoonlijk zou ik als ik maar 1 religieuze wet zou mogen invoeren zou ik zeggen ; BOMEN ZIJN HEILIG!
Yep, ik ben een boomknuffelende hippie !
Waarom?

Omdat alle ellende die wij aanrichten als mensen we nooit hadden kunnen doen wanneer we respect hadden gehad voor de boom.
Amazone indianen kappen bomen met een ritueel van dagen om te zingen tot de geest van de boom; kijk dat schiet op! Op die manier krijg je nooit een regenwoud plat. Dat zie ik ook als een tekortkoming van de grote religies; die hebben het rare idee dat de aarde aan ons gegeven is .

Maar ik dwaal af
Ik geloof niet in Atheïsme, ik ben geen Agnost want dát wil zeggen dat ik het niet weet, ik ben verder niks anders want ik geloof niet; ik ervaar; ik beschouw; ik ontvang.
Religie bestaat en goden bestaan
De mens geeft daar haar opportunistische draai aan .
Niet voor niks zijn vaak mensen heilig die een beetje normaal weten te relativeren.

Maar bovenal; het is niet belangrijk!

Een varken of een koe
mag niet volgens bepaalde mensen

Waar gaat dit over?

Alles van papier kun je verbranden
Daarom staat het niet in het boek
Het is geschreven in de laatste plek die zal verbranden wanneer je verteerd wordt door vuur;

Je hart!
stelletje mafkezen !!!3 opmerkingen:

 1. A) Je concept van religie en vader/ moeder goden en godinnen is abuis , alleen het Christendom spreekt over " Onze vader die in de hemel zijt " Jezus zelf sprak trouwens van "Abwoon" een sexeneutraal woord dat "levensgever aan het Universum " betekend ..
  ( Allah is trouwens ook sexeneutraal)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. B )Abd Ul Lah , slaaf/dienaar van Allah is een eretitel in de Islaam maar dan wel slaaf uit liefde en niet slaaf uit angst , alleen fundamentalisten , van welke religie dan ook zien waarde in het pad van angst.. Het vreemde / irritante is dat fundametalistische gelovigen en fundemantalistische antigelovigen het meestal wel eens zijn over wat een geloof inhoud ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. c) In de Islaam is lijden veel minder een centraal punt dan in het christendom .. het is wat je zegen brengt in het hiernamaals dat wel

  D) een varken eet men niet omdat het bovenaan de voedselpiramide staat , en dus barst van het stapelgif , net zoals roofdieren die wij ook niet mogen eten " niets dat dood door slachttand of klauw " daarnaast besmet varkensvlees heel snel en omdat het net als de mens een omnivoor is met dingen die voor een mens funest zijn

  BeantwoordenVerwijderen