maandag 21 december 2009

Antisemitisme komt me de strot uit!

Illustratie van Volkshypocriet Gregorius Nekschot


Vandaag al weer zo'n vrolijk artikel over de enige democratische staat in het midden oosten.
Kan ik een heel verhaal over houden. Doe ik niet
Bekijkt U dit filmpje
Het gaat nu even niet zozeer om wat voor schandaal vandaag pas aan het licht gekomen is.
Het gaat om de beschuldigingen van antisemitisme.
Deze definitie van antisemitisme gaat niet uit van kritiek op een religie, niet op het discrimineren van het joodse volk. Het gaat om de handelwijze van de staat Israël.
De staat Israël is een apartheidstaat. Daar kun je over miereneuken maar feit is dat bepaalde mensen daar minder rechten hebben door hun afkomst dan andere mensen. Dat is niet alleen zo buiten de grenzen van Israël zoals gaza en de westbank maar ook binnen dat land. De onthullingen van vandaag in de Nederlandse pers zijn slechts een symptoom van een staat waarin sommige mensen gelijker zijn dan andere mensen.
Een gruwelijk symptoom!

En U ziet in het filmpje dat duizenden mensen de zweedse journalist die dit voor het eerst aan het licht bracht een antisemiet genoemd wordt.
Nu is dat bijna standaard geworden in Israël.
In Nederland zijn joodse mensen die kritiek hebben op Israël "zelfhatende joden" mensen die geen jood zijn zijn "antisemiten"
Alsof er binnen Israël en buiten Israël geen joden mogen zijn die een de pest hebben aan racisme en discriminatie.
Mensen die zeggen dat eenieder die kritiek heeft op Israël een antisemiet is is wat mij betreft een antisemiet.

Dat zijn mensen die de misdaden van de staat Israël zien als de misdaden van elke jood. En daarmee discrimineer je alle joden. En met alle joden bedoel ik ook de joden in Israël die zich verzetten op straffe van gevangenisstraf en uitstoting van hun gemeenschap alswel joden die in andere landen wonen en gewoon een gezond gevoel voor rechtvaardigheid hebben en ook de misdaden van de staat Israël veroordelen.

Antisemitisme namelijk makkelijk te identificeren.
Joden de schuld geven.
Eenieder die zo idioot is joden de schuld te geven van allerlei foute acties zijn antisemieten.
Dat gebeurt op alle niveau's. Zelfs hoge ome's in de Israëlische politiek die zelf verantwoordelijk zijn voor dergelijk misdaden schromen niet om doodleuk mensen die dat bekritiseren te beschuldigen van antisemitsme.
Daarmee beweren ze dat hun acties de acties zijn van ALLE joden en niet van de staat israel.


En een oproep trouwens aan alle landgenoten die soms het verschil niet zien tussen de staat Israël, het zionisme en DE joden; wees geen koren op de molen van de antisemieten.
Scheer niet iedereen over een kam. Laat dat maar aan de staat Israël over en een paar extremisten in- en buiten die staat.


5 opmerkingen:

 1. een boeiende overeenkomst is trouwens te vinden bij het ruimere begrip van antisemitisme
  de moslimhaters.
  dat zijn ook mensen die moslims veroordelen op de praktijken die plaatsvinden in bepaalde moslimlanden.
  Als er ergens op het platteland in saoedi arabië een vrouw gestenigd wordt wordt hun marokkaanse buurman daarop aangekeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat dat artikel van je betreft is al oud nieuws. Het gaat hier over Dr. Yehuda Hiss van het Abu Kabir Forensisch Instituut ten zuiden van Tel Aviv, een erg omstreden pathologist - ook voor de Israëli's - die meer dan tien jaar geleden er duistere praktijken op nahield. Geen door Israël georganiseerde organenhandel maar de daad van een enkeling of een instituut. Dat onderzoek loopt nog en zodoende moet een en ander nog duidelijk - én bewezen - worden.

  Mocht het je een 'troost' zijn, ook overleden Israëlische Joden en gesneuvelde IDF-soldaten ontsnapten niet aan het scalpel van Dr. Yehuda Hiss, ook al zal je dat weigeren te geloven:

  "According to evidence submitted in the past, Abu Kabir had a “museum of skulls” set up by Dr. Hiss that included the skulls of IDF soldiers that had been shot in the head." "Hiss did not deny the plunder of organs, admitting that the body parts belonged to soldiers killed in action and had been passed to medical institutes and hospitals in the interests of advancing research. Organs belonging to soldiers killed in various circumstances were found in the institute during a surprise search this week. After consulting with Chief Chaplain Brig. Gen. Rabbi Yisrael Weiss, it was decided that in concert with the bereaved families, graves would be opened and the organs buried along with the remains of each soldier involved.

  Hoe het komt dat je maar één helft van het verhaal rondzaait, mag je zelf beantwoorden...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kennelijk ontgaan veel mensen de kern van mijn artikel
  het is niet relevant wat de misdaden van israel zijn
  het zijn er genoeg om dat land duizendmaal een schurkenstaat te noemen
  het gaat om joden en de staat israel
  denk je nu echt dat we de joden die structureel gevangengezet worden binnen israel danwel beschuldigd worden van zelfhaat er mee helpen om hen met die idioten die de staat israel te besturen over een kam scheren???

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het moderne antisemitisme in Europa is het filosemitisme. De jood is heilig verklaard. We zien een liefde voor joden, louter en alleen omdat ze joden zijn. Voor de filosemiet blijft een jood de ander, de buitenstaander, net als voor de antisemiet. Als we het over Israel hebben dan hebben we het in feite over Europa, over het Europese onvermogen om met de ander te leven, over de continuïteit van het Europese antisemitisme dat zich nu tegen de Arabier richt, daarbij aangemoedigd door de zionistische propaganda.

  Opvallend is dat nu de joden in Europa worden geaccepteerd, zij grotendeels uit Europa zijn verdwenen. Het is als het ware alsof de wandelende jood eindelijk naar huis is gegaan, een gedachte die je zowel bij christenen als zionisten aantreft. Het Europees racisme heeft geleid tot de geboorte van Israel en het filosemitisme komt tevens voort uit het Europees besef gefaald te hebben in de geschiedenis. Maar waar het in feite allemaal om draait is niet de liefde voor de jood, maar de liefde voor het slachtoffer. Die geeft de filosemiet, dus niet het slachtoffer, maar de filosemiet zelf het gevoel een goed mens te zijn. Daarom koesteren de Europeanen het slachtoffer, die vervult een onmisbare functie in hun leven. En hier zie ik een relatie met het diep in het westerse bewustzijn verankerde icoon van Christus, de jood aan het kruis. Hij lijdt voor de christen, hij verlost hem van het kwaad. De jood Christus is het slachtoffer bij uitstek dat in de christelijke cultuur als maatstaf functioneert voor de eigen goedheid. En zodra er geen enkele twijfel meer bestaat over de eigen voortreffelijkheid stopt men met nadenken. Daarom ben ik als filmmaker veel meer geïnteresseerd in de dader dan in het slachtoffer. Het slachtoffer geeft de mens een gemakkelijk antwoord op de moeilijke vraag: wie ben ik? De dader daarentegen dwingt ons permanent na te denken over wie we werkelijk zijn.

  (Eyal Sivan, joods-Israëlische filmmaker)

  PS Brabosch is een goed voorbeeld van een filosemiet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @sonja

  jij snapt de kern dus wel
  antisemtisme is het toverwoord

  BeantwoordenVerwijderen