donderdag 4 november 2010

Femke Halsema: Ophouden met Anna 13 een Koe te noemen

Anna 13


Den Haag 2 November 2010:
Groen Links TV-coryfee Femke Halsema komt op voor boer Bruinsma uit Boxemvotswolda die zich ergerde aan toenemende beledigingen aan het adres van zijn veestapel.
Zo schijnen bepaalde mensen deze dieren bijvoorbeeld 'koe' genoemd te hebben.
Met name Anna 13 die regelmatig vooraan in de wei stond en die vorig jaar nog de prijs voor de beste vlaai buiten Limburg heeft mogen ontvangen, werd veelvuldig door mensen op straat maar ook de de pers, een koe genoemd.
Schande volgens boer Bruinsma die sinds maandag bijval kreeg uit de Groene hoek.

Femke Halsema vond het een gotspe dat mensen zomaar een dier op deze manier benoemden.
Volgens Halsema is het ontrecht zomaar iemand een koe te noemen: "Dat is nogal kwetsend en polariserend. Een koe associeer je toch met een bevlekt dier dat voornamelijk BOE roept tegen alles en iedereen en zich al dan niet vrijwillig laat uitmelken door mensen haar intieme delen te laten betasten. "

Ook Profistoricus van der Jansen van de Groenbruine danktank ; het Bosma instituut zei: "Anna 13 heb ik nimmer BOE horen roepen, MWOE heeft ze wel eens laten vallen en in een verhitte discussie heeft ze zelfs wel een BEUOE gezegd maar nimmer BOE.
Daarbij is de historische koe niet uitgerust met smaakvolle gele oorbellen en is er zeker geen sprake van vlekken bij Anna 13 die een echte Groninger Blaarkop is en derhalve niet in het bezit is van vlekken.
De uitspraken van Halsema leidden tot veel commotie binnen de partij : Volgens Rabbae kwam er uit het achterste van Anna 13 dezelfde plak stront als uit elke andere koe waarop Halsema acuut via twitter liet weten dat ze niet ze niet gediend was van het woord 'plak' .
Rene Danen: 'ik ben er van overtuigd dat Anna 13 een evenhoevige is' werd scherp bekritiseerd door Tofuck Dibi die verzuchte dat Danen eens op moest houden oude koeien uit de sloot te halen en de koe eens bij de hoorns zou moeten vatten in plaats van steeds maar de put te willen dempen als het kalf verdronken was.
Anna 13 zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten