woensdag 27 oktober 2010

Nieuw concept

Ik heb een tijdje elders vertoeft met mijn blogerlaarniksigheid.

Prima allemaal alleen soms werken dingen niet helemaal zoals je het zelf bedenkt .

Ik heb dus een nieuw concept bedacht voor een website.

Het punt is dat ik filosofie, religie, actualiteit, geschiedenis, feitenonderzoek, internationale ontwikkelingen allemaal onder een dak op een site wil hebben. Niet zozeer nieuws als meer opinies, beschouwingen en historische analyses .

Het idee is zo ; ik heb een concept over een vrijstaat. Deze zal moeten bestaan uit verschillende vlotten die op zee kunnen drijven die zo groot zijn dat we daar een utopie gaan stichten waar men nog mag roken in de kroeg en waar democratie een essentie is want elk vlot kan zich losmaken . Volgens het internationaal recht denk ik dat het serieus de status van een natie kan worden.

Dit is een utopisch streven . Het gaat me niet om de uitvoering het gaat me om het plan. Het idee dat we het zouden kunnen doen. Vanuit dat idee gaan we onze artikelen schrijven. Vanuit het idee dat we toekomstige burgers worden van een autonome drijvende staat. Nederlands nieuws zullen we derhalve beschouwen als buitenlands nieuws. Onze opinies zijn die van een vrije burger van de drijvende staat waarbij ik zou willen voorstellen deze Mare Liberum te noemen .

Het bijzondere aan dit plan is dat onze natie in principe een idee is zonder dat we ons bezig hoeven te houden met rare landen waar al mensen wonen. Het papieren idee is juist de kracht ; al zou onze natie er nooit komen het geeft ons een bijzonder perspectief om vanuit te gaan denken en schrijven over de wereld om ons heen. Want we zullen allemaal burgers worden van onze droomstaat op de vrije zee.

Ik ga me nu even bezighouden met redactieleden te zoeken voor deze site . Aanmelden mag uiteraard hier bij de reacties.

Uiteraard geen bloed en bodem op de vrije zee . Dat is namelijk nogal onzeeïg


13 opmerkingen:

 1. Weet je zeker dat het democratisch moet worden? Je ziet wat er van kan komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. uiteraard. De beginfase zullen we als een soort founding fathers moeten brainstromen over een grondwet.


  Mijn voorstel voor artikel 1 is scheiding tussen bedrijfsleven en staat.

  Democratie invoeren is een noodzaak maar de fase daarvoor is : hoe zullen we deze democratie vorm geven en hoe kunnen we democratie garanderen. Wat kunnen we leren van de fouten van onze huidige landen. Hoe kunnen we streven naar gelijkheid zonder te ontaarden in nare systemen ?

  Belangrijke vragen die ik juist aan bod wil zien komen .

  Het filosofisch aspect moet zeker geen ondergeschoven kindje worden.

  En wat dat betreft begint democratie al op het punt dat je in discussie gaat over de vormgeving van die democratie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ow en overigens denk ik dat een democratie slechts werkt met een vrije pers een een hoog niveau van educatie (niet te verwarren met het 19e eeuwse concept van de school dat door moet gaan voor educatie in onze landen)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een vrijstaat op zee. Jottem!
  Ik wil de omroep doen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt 1 regel nodig, en dat dat iedereen die mee doet elk ander in zijn of haar waarde laat, ongeacht de omstandigheden.

  Alleen een democratie invoeren als die ook de minderheid ondersteunt.

  Geen hiërarchie, want dan krijg je snel dat mensen elkaar niet in elkaars waarde laten.. In plaats daarvan zou iedereen zijn eigen inbreng moeten kunnen uiten, en die zouden als gelijkwaardig gezien moeten worden.

  Iedereen zou van iedereen moeten kunnen leren. Utopisch streven wel.

  Ik doe mee! =)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hiërarchie bestaat op twee vlakken ; een sociale , deze is overbodig en die fietsenmakers . De man die een fiets kan maken en de jonge man die dat nog moet leren . De man die hem dat leert moet af en toe kunnen zeggen ; ik verbiedt je dit te doen want het is levensgevaarlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fietsen op zee! :D (maar klopt, alleen het moet niet te 'voorbehoedend' zijn. Meestal leer je pas echt als je valt. (maar het moet niet te gevaarlijk zijn, natuurlijk :p)

  Goed. We hebben een stel vloten. Wat hebben we nodig?

  Energie: Ja/ Nee
  Vloten die bestendig tegen de storm zijn (en het kan KOUD op zee zijn. Handig als de vloten bestuurd kunnen worden. Dit heeft eigenlijk wel een vorm van Energie nodig.

  Qua samenleving.. Hoe voorkom je diefstal etc. Het lijkt mij misschien handig om een soort van 'alles is van iedereen' policy te handhaven, maar goed, of dat ook echt zou werken: alleen met de 'juiste' mensen, wat ook nadelig is..

  Maar een gezamenlijke hoop van spullen die iedereen mag gebruiken/ lenen etc zou misschien handig zijn.

  Verder zuiverinstallaties of beter misschien, iedereen de techniek om zuiver water te krijgen te leren.. zodat ze niet 'afhankelijk' zijn (voor zover ze dat niet zijn op een drijvend eiland :P)

  voedsel.. dit is wel heel belangrijk.. hoe ? vissen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hee, revontulet van zap hier. Ik kom ff kijken hoe het er voor staat:)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Is er plaats in dit Utopia voor Minderheden?
  Wie is de baas? Hoe en met welk valuta ga je werken? Wat is de achtergrond van de bewoners? Deomgrafie? En wat voor staat moet het uiteindelijk worden? Ik zie alleen een uitgekauwd uitopia die niet volledig is uitgewerkt. Hoe ga je het doen als er een opstand is? Zijn vrouwen en mannen gelijk? Wie beslist wat acceptabel is en wat niet? Is er een voorziening die voorziet in de beslissingen en erover oordeelt? Allemaal vragen......

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey Zwemblaas mattie, kan ik je even spreken? No bullshit mattie.....Ik wil je even goed face-to-face spreken. Does stoppen met je koppigheid, man! Als het goed is heb je nog een linkje naar mn email en weet je wie ik ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zwemblaas is er nog plaats voor een Sjef?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vragen die ik zou moeten beantwoorden of vragen waar we over kunnen discussiëren?

  Ik kies voor het laatste.

  BeantwoordenVerwijderen