dinsdag 30 november 2010

Een zieke geest in een gezond lichaamDefinities van het Fascisme worden de laatste tijd veelvuldig aangehaald gezien we nu een fascistische regering hebben met de PVV als criminele poppenspeler.

Er zijn de tien punten van wikidie en de vijf van de encylopedat . De doorwrochte definities van Joost Maghetoeëeten in zijn boek the last boel of the sjiït in the 20th centurion en de verhandelingen van Pownus de Bosmakabouter.

Iedereen heeft er wel iets lolligs over te vinden en iedereen haalt wel een leuke mafkees aan die in zijn straatje past.

Omdat ik geen volgeling ben van Iedereen wordt het dus hoog tijd zelf een paar punten te maken .

1) Het Fascisme gelooft in repressie .
Keihard aanpakken, wie niet horen wil moet voelen, oog om oog en tand om tand, doe wat je gezegd wordt.

2)Het fascisme kan niet tegen kritiek .
Een criticus is een vijand per definitie en dient bestreden te worden. Andere meningen zijn niet toegestaan; worden gerediculiseerd, sociaal uitgesloten en in het uiterste geval de mond gesnoerd met de hardst mogelijke maatregelen die ten beschikking staan.

3)Het fascisme gelooft in een hiërarchie.
Aan de top staat een leider of een raad van wijze mannen die een leider naar voren schuiven om de suggestie te wekken van een leider; de mate van vrijheid van denken is evenredig aan de status. Hoe lager in de hiërarchie, hoe lastiger de vrijheid van meningsuiting.

4)Controle van wieg tot graf
Het fascisme wil de gegevens van eenieder weten en bepalen wat ze doen en denken.

5)Mythologie
Het fascisme maakt haar eigen mythen en goden (waarvan de leider of ideoloog eventueel een rol in kán spelen) feiten en fictie worden veelvuldig misbruikt.

6)Dynamisch
Het fascisme reïncarneert ; als een virus dat muteert. In elke maatschappij vindt het handvaten voor dezelfde boodschap. Wanneer de macht eenmaal geconfisqueerd is zal het ook de zaken die leven onder de bevolking gebruiken om hun macht te verstevigen.

7) Het Fascisme hecht zich aan de macht
Het fascisme gebruikt bestaande structuren die ze middels infiltratie of beloften gebruikt sterker te worden. Dat kan gaan om bedrijven, religieuze instituten , politieke partijen, oude elite's.
Vaak wordt wel de schijn gewekt af te rekenen met dergelijke instituten.

8)Een gezond lichaam.
Het fascisme streeft naar lichamelijke puurheid ; het fysieke wordt hoger geacht dan het geestelijk/intellectuele. Mensen die afwijken worden belachelijke gemaakt.

9)een zieke geest.
Fascisme teert op angst, haat, woede en heeft een broertje dood aan moed, liefde, vergevingsgezindheid.


Negen punten omdat negen een rond getal is

Het mooie is hierin herkennen we naast de bekende fascisten als Wilders en Hitler ook ten onrechte socialistisch genoemde fascisten als Stalin en Pol Pot.

Ook zien we hier veel overeenkomsten met de amerikanen en de Balkenende-Nederland.

Heil iedereen en de groetjes :-)

punten 6 en 7 = het geheime punt 10Geen opmerkingen:

Een reactie posten