woensdag 23 juni 2010

Limbo-debat
We weten niet wat voor debiele coalitie we krijgen ; een ding staat vast :
Elke partij van SP tot VVD hebben rare extremistische standpunten over integratie.
Alleen al het feit van het bestaan van de term "Islamdebat" . Islam is nu iets waar je als weldenkend mens geen debat over wilt; de Islam bestaat en je hebt mensen die daar hun inspiratie vandaan halen, KLAAR, maakt geen reet uit we hebben hier wetten over vrijheid van godsdienst en waar mensen die iets stouts doen die heel toevallig ook moslim zijn hebben we ook leuke wetten om te straffen ongeacht hun godsdienst of levensovertuiging.
Er is geen DEBAT .

Tenzij er ook een christendebat is en veel belangrijker: laat er dan GVD maar een Wildersdebat komen (noem het evt een Limburgerdebat)
Elke politicus tegenwoordig zegt namelijk iets over het "islamdebat" . Dit zogenaamde "debat" komt doodleuk uit rechtsextremistische hoek . Het is prima dat je een "debat" wil voeren over bepaalde mensen in de samenleving, ook over politiek, ook over religie etc.
De essentie van elk debat is dat je voor- en tegenstander uitnodigt.
Zo ben ik als jochie ooit gevraagd voor een zgn "panel" ik moest daar als onafhankelijk denker in debat met een neefje van bolkenstijn, een multicultigozer van de hassanband en een jonge socialist.
Dat neefje van bolkenstijn was zo fout als het maar kon maar had het lef daar te staan tegen een groep elkaar naawauwelende jonge socialisten; ik vond dat genant. Ik deed mijn praatje over de derde wereld (ik heb altijd meer interesse voor het internationale dan het nationale ; juist omdat ik een trotse Groninger ben) en werd nog jaren daarna verzocht door een figuur van de PvdA om me bij hen aan te sluiten.
Maar tenminste was dat een debat en dat nare neefje van bolkenstijn had het lef om zich te begeven in het hol van de leeuw en die jonge socialisten die maakten hem uit voor alles wat smerig was.

Maar toen het knutselwerkje van Wilders af was was er een omroep die hem wilde uitzenden ; dat was de Nederlandse Moslim Omroep, echter ze stelden een voorwaarde ; dat Wilders daarna met hen in debat zou gaan. Dat wilde de gek uiteraard niet omdat ie dan voor lul zou staan.

Dus Wilders wil helemaal geen enkel debat!
Maar MEN is kennelijk wel van mening dat er zoiets bestaat als een islamdebat?!!!
Laten we eerst maar eens beginnen met een Wildersdebat of een Wildlamdebat of een racismedebat (schijnt dat joden de laatste tijd ook wat last ondervinden van wat moslims ook ondervinden als we de krantjes mogen geloven) .
Of is het een kwestie dat een debat niet mag gaan over mensen die niet wensen deel te nemen aan een debat. Is een moslimdebat mogelijk omdat moslims fitna willen uitzenden en een racisme debat (of politiek correct gezegd; etnisismedebat ) omdat Wilders niet wenst deel te nemen aan een debat?

Het lijkt er zowaar op dat Nederland nu verdeeld is in Voor of tegen wilders
Waar de VVD doodleuk de VOOR positie inneemt en de PvdA tegen (ongeacht hun racisme van de laatste regeertijd we hoeven maar te spreken over het burkaverbod in- en rond scholen van Plasterk, het ontslag van Vogelaar door Bos, en nog wat streken van die populaire buitenlandse miep (ben even dr naam kwijt) )
Hoe dan ook men denkt een ISLAMDEBAT te moeten voeren.

ANDERHALFMILJOEN LIMBURGERS EN LATENTE LIMBURGERS
hebben in ieder geval wat mij betreft zo'n tsunami van racisme en intolerantie veroorzaakt dat het nu wel eens tijd wordt om eens een Limbo-debat te voeren me dunkt !

1 opmerking:

 1. Hier mijn reactie de dag na de verkiezingen.
  Even reageren op het feit dat Limburg een collectief schuld complex aangepraat krijgt door de rest van Nederland.
  Limburg telt : 1.122.702 inwoners.
  Daarvan zijn 217684 mensen niet stemgerechtigd, deze konden dus niet stemmen. Blijven over 905.018 mensen die stemgerechtigd zijn.
  Daarvan zijn maar 635.498 personen daadwerkelijk gaan stemmen.
  ¼ daarvan is 158.875 afgerond naar boven, halve mensen bestaan niet, wel halve Limburgers.
  In Nederland zijn gisteren 9.328.762 mensen gaan stemmen.
  Daarvan hebben 15,5 % gestemd op de PVV dat zijn 1.445.958 mensen weer naar boven afgerond.
  Min de 158.875 mensen uit Limburg die op de PVV hebben gestemd wil zeggen dat er 1.287083 niet Limburgers op de PVV gestemd hebben.

  Waarom zijn wij dan de landelijke schandpaal eerst de hand in eigen boezem steken. Zou ik zo zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen