woensdag 8 april 2009

Rook is de menselijke ziel

Het absurde rookverbod waarmee onze politiek min of meer heeft erkend dat wij hun slaafjes dienen te zijn is niet alleen een aanval op het volk; het is tevens een aanval op de mensheid!

De mens heeft zich ontwikkeld door de kennis van het vuur!
Het vuur gaf ons de mogelijkheid om de wilde dieren weg te jagen, ons eten bacterie-arm te maken en stelde ons in staat in koudere streken te overleven. Maar de voornaamste functie van het vuur is geweest dat het ons in staat stelde rust te nemen en taal te ontwikkelen.
Wij mensen gingen namelijk met zn allen om het vuur zitten; soms om er in te staren en onze gedachten de vrije loop te laten; soms om gezellig samen te zijn en met elkaar van gedachten te wisselen, elkaar verhalen te vertellen en kennis over te dragen.
Het vuur is de ziel van de mensheid en bij vuur hoort rook.
Wij zijn een rookminnende diersoort.

Maar door branden en de opkomst van steden werd het wat moelijker een vuur te hebben en kwamen mensen vaak samen in kroegen waar een gezellig vuurtje knapperde en het er de rook van de maaltijden de mensen toch een bepaald gevoel van samenzijn kon geven.

Toen de nieuwe wereld werd ontdekt door Colombus had hij iemand in zijn gezelschap genaamd
Rodrigo de Jerez; de eerste Europese roker die deze gewoonte van de plaatselijke indianen had overgenomen. De beste man moest om deze gewoonte jaren in de gevangenis zitten doordat de spaanse inquisitie (De geestelijk inspiratiebron van Stivoro ) hem van hekserij beschuldigde.

Hoe dan ook; door de komst van de tabak werd het kampvuur draagbaar gemaakt. Mensen konden comfortabel hun eigen rook en vuur meenemen en de kroeg (het voormalige kampvuur) werd een rokersplek. Hierdoor was het niet langer nodig knapperende vuurtje onder ketels te stoken en ontstond het verschil tussen kroeg en restaurant. Er kwam sterke drank in de kroeg waar (alcohol was daarvoor 2 รก drie procent en zelfs kinderen dronken wijn en bier)
Maar de ziel van de mensheid bleef leven dankzij de rook.

Nu de politiek (ik gebruik bewust het woord regering niet gezien ik bij de invoering alle partijen heb aangeschreven en ze allen voorstanders bleken) besloten heeft onze ziel weg te nemen en derhalve zich heeft opgesteld als een vijand van het volk ben ik van mening dat onze regering genegeerd dient te worden.

Ophouden met de discussie
er is geen ruimte meer voor compromissen.
Die kans hebben ze gehad en ze hebben gefaald
deze aanval op de menselijke ziel geeft aan dat het onze leiders niet zijn maar een stelletje opstandige kleuters die niks te maken hebben met beschaafde mensen die gezamelijk willen genieten van rook, vrede, gedachtenwisselingen en vriendschap

1 opmerking:

  1. En alle werklozen uit de voormalige tabaks-industrie, zullen nu ook hun sigaretje in de kroeg moeten gaan roken...

    BeantwoordenVerwijderen